Easy Cheesy

Levenstijl & dieet. My Story

Doorheen de jaren van mijn ziek zijn, en het bijkomen door de medicatie en ziektes, besef ik dat ik niet de enige ben die strijdt tegen overgewicht of ondertussen moet vechten tegen diabetes. 

Het is niet alleen je gezondheid die wordt geschaad bij ‘overgewicht’, maar ook je dagelijks leven. Je past niet meer in het plaatje van de maatschappij. Scheve blikken gaan je richting uit, je voelt je lelijk; wat enorm moeilijk is om mee om te gaan, en dit dan nog bovenop al je beperkingen.

Maar, ik zal me even voorstellen.
Ik ben Mieke, een jonge vrouw van 32 met toch een aantal aandoeningen.
Ik ben geboren met het Ehlers Danlos syndroom, hypermobiliteits-type. Altijd beetje ‘anders’ geweest, en kon niet mee met mijn leeftijdsgenoten. We gaan mijn verhaal niet lang maken maar ik had toen al wel maag-/darm problemen, ontwrichtingen en cronische pijnen. En dan in mijn tienerjaren kwamen langzaam aan meer gezondheidsproblemen….Tegen 18 jaar aan, diagnose ziekte van Addison.
Door al dat ziek zijn was ik eerst héél mager, maar wel ‘geliefd’. Door Cortisones, en een paar jaar later diagnose epilepsie, waarvoor ik eerst verkeerde medicatie kreeg, kwam ik liefst 10kg aan in 2 weken…En toen begon het verhaaltje.
Omdat ik niet beter werd, verhoogde mijn algemene onderhouds dosis…Maar daar kwam ik alleen maar van bij. Na een serieuze Addison crisis lag ik in het ziekenhuis, en door een infuus van Cortisonen om mijn leven te redden, kwam ik echter nog meer bij.

De strijd tegen het overgewicht begon maar ik verloor het keer op keer…Ik had veel geprobeerd….Zelfs zodanig dat ik eens in ‘hongermodus’ kwam, waardoor ik ook weer bijkwam.

Een vijftal jaar geleden was ik dan toch erin geslaagd om 7kg af te vallen, met hulp van een diëtiste. Maar wat heb ik er spijt van dat ze toen niet wou dat ik het huidige dieet volgde….

Ik kreeg Colitis en mijn eetpatroon was weer om zeep door restenarm te eten, en door de hevige Cortisonekuren om mijn darmen te redden, kwam ik die 7kg terug bij. Maar het leek wel dubbel zoveel te zijn; ik voelde me afschuwelijk.

Toen ik 2 jaar geleden te horen kreeg dat ik pre-diabetes had, was ik zo vastberaden en deed ik veel research naar het …..Koolhydraat beperkt (soms arm) dieet, aha!
Ik volgde een programma vanuit Engeland dat ging over 10 weken, maar dan paste ik het aan naar hoe ik me erbij voelde (qua suikers), en hoe ik het ook makkelijk in mijn levenstijl kon passen.

Met een diagnose rijker ondertussen, Osteogenesis imperfecta, kon ik tijdens het diëten niets bewegen, ik kreeg namelijk de ene botbreuk na de andere. Maar de kilo’s gingen er toch af.

Natuurlijk, met het motto, wat voor een normale persoon een kilo is, is voor mij maar een halve. Maar dat nemen we erbij!

Ik was wel gelukkig, en ik kreeg ook zoveel energie!

Nu zijn we dus in het heden, en ben ik liefst al 15kg afgevallen.
Tijd om de tips & tricks te delen.

Let wel op, dit werkt misschien niet voor iedereen en we zijn allemaal anders. De hoeveelheid koolhydraten is voor ieder anders.

De veranderingen!

Won’t Happen In One Day

don't give up with out trying